Компанія "Нафтогаз України" у першому кварталі 2021 року отримала 12,6 млрд грн чистого прибутку / фото ua.depositphotos.com

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в першому кварталі 2021 року отримала 12,6 млрд грн чистого прибутку, що в 4 рази більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав фінансовий директор групи "Нафтогаз" Петер ван Дрил.

Читайте також"Нафтогаз" готує новий позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому"

Відео дня

"Раніше ми заявляли, що очікуємо прибутковості "Нафтогазу" в першому кварталі. Я радий повідомити, що чистий прибуток у першому кварталі 2021 року становить 12,6 млрд грн (неаудований попередній результат підлягає подальшому розгляду). Чистий прибуток за аналогічний період 2020 року склав 3,2 млрд грн", - зазначив він.

За його словами, ділове середовище демонструє явні ознаки відновлення з більш високими цінами та більшим попитом, ніж торік.

"Очікуваний результат показує нашу стійкість: три квартали поспіль рентабельність зростає", - додав ван Дрил.

Що цьому передувало

  • За підсумками минулого року "Нафтогаз" отримав 19 млрд грн чистого збитку, тоді як фінпланом передбачався прибуток у розмірі 11,5 млрд грн.
  • За результатами засідання Загальних зборів акціонерів робота наглядової ради та правління НАК "Нафтогаз України" у 2020 році визнана незадовільною.
  • 28 квітня Кабінет Міністрів припинив повноваження членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • Підставою для прийняття такого рішення став розгляд звіту діяльності компанії за 2020 рік.