На сьогодні в Україні вже немає обмежень для споживачів по електроенергії / фото УНІАН, Микола Тис

НЕК "Укренерго" зняло мережеві обмеження і цим фактично створило передумови для відкриття експорту електроенергії, прокоментував рішення системного оператора радник прем'єр-міністра України та член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко. 

"В рамках ідеології, що першочергово має бути забезпечений електроенергією внутрішній споживач, а вже згодом відкритий експорт, зняття обмежень можна вважати передумовою для скасування відповідної заборони", - зазначив Юрій Бойко. 

Він додав, що на сьогодні в Україні вже немає обмежень для споживачів, за винятком прифронтових територій, де через бойові дії надзвичайно складно відновити енергетичну інфраструктуру. 

Відео дня

За словами Бойка, в енергосистемі був профіцит впродовж майже всього березня, особливо у "денні" години, та стабільний баланс в решті годин доби. 

Нагадаємо, голова Комітету з енергетики та житлово-комунального господарства Верховної Ради Андрій Герус заявив, що Україна повинна використати наявний профіцит електроенергії для її експорту в країни Європи, що буде вигідно для держави та покращення ситуації в енергетиці.