В Міненерго заявили, що енергосистема України працює стабільно /фото depositphotos.com

Вітчизняна енергосистема працює стабільно.

Про це під час Всеукраїнського телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Через постійні обстріли ми постійно фіксуємо розриви як на мережах електропостачання, так і газопостачання. Намагаємось максимально швидко відновлювати, наскільки можливо, такі розриви, це роблять оперативні бригади. Де відбуваються активні бойові дії, там потрібно чекати можливість фізично дійти до таких розривів, щоб їх усунути. Але в цілому енергосистема працює стабільно. У нас тринадцятий день війни, і ми тринадцятий день перебуваємо в ізоляції і забезпечуємо ті технічні параметри, які мають бути у енергосистеми, відповідно, частота у 50 герців у нас підтримується", - сказав він.

Відео дня

За його словами, найбільші проблеми на сьогодні на газопроводі "Донецьк-Маріуполь", де є великий розрив, який поки не можна усунути через тривалі бойові дії. Також є проблеми з електромережею на півночі Києва.

Як раніше повідомляв УНІАН, "Укренерго" просить споживачів не долучатися до фейкових акцій щодо відключення світла у вечірній час нібито на підтримку України, які є інформаційними атаками російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: