Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення з 1 липня 2020 року тарифу держкомпанії "Укртрансгаз" на послуги по зберіганню на 10,5% і закачування природного газу в підземні сховища на 18,1%, а також зниження тарифу на відбір блакитного палива на третину.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора сьогодні.

Згідно з постановою, тариф на зберігання з 1 липня становитиме 0,19 грн за 1 тис. куб. м на добу, на закачування – 110,16 грн за 1 тис. куб. м на добу.

Відео дня

При цьому тариф на відбір газу складе 63,41 грн за 1 тис. куб. м на добу, що на 35% менше чинного.

Читайте такожЗапаси газу в українських сховищах можуть стати рекордними - "Нафтогаз"

Зазначається, що перегляд тарифів пов'язаний зі зміною обсягів зберігання, закачування та відбору газу в ПСГ за останні роки та зміною основних макроекономічних показників, у т. ч. мінімальної заробітної плати, цін на енергоносії.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2019 року НКРЕКП збільшила з серпня тарифи на послуги із закачування та відбору природного газу з підземних сховищ для оператора газотранспортної системи України держкомпанії "Укртрансгаз", більш ніж на третину.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію. 100% акцій "Укртрансгазу" знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".