В Україні розгортають пункти незламності / фото УНІАН

В Києві готують 198 об’єктів серед котрих магазини, торговельні центри та аптеки, які працюватимуть, як пункти обігріву на час блекауту.

Про це сказав заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телемарафону. За його словами, у разі довготривалого відключення світла в столиці буде проблема з водою та теплом.

"Буде проблема з водою і з опаленням. В разі тривалого блекауту обслуговуючим організаціям доведеться якомога швидше зливати воду з будинкових систем, щоб не допустити замороження", - сказав він.

Відео дня

Заступник міського голови повідомив, що наразі розгорнуто 400 пунктів обігріву. Крім того, йде робота по залученню приватного бізнесу до творення "Пунктів незламності", які будуть працювати навіть у випадку повного блекауту.

"В Києві наразі 198 об’єктів – це продовольчі магазини, це 13 торгових центрів, це три ринки, сім аптек і в тому числі п’ять ветеринарних аптек", - сказав він.

Бондаренко уточнив, що у разі блекауту гаряча вода, напої та за можливістю їжа в цих пунктах будуть безкоштовними. Також безкоштовно воду можна отримати буде у бюветах, які працюватимуть від генераторів, а питна вода буде розвозитись у віддалені райони.

Проте кияни мають зробити мінімальний запас технічної та питної води й самостійно.

Бондаренко повідомив, що у випадку блекауту, електричний громадський транспорт працювати не буде, замість нього будуть автобуси. Проїзд в них знову буде безкоштовним.

Метрополітен також не буде працювати в режимі перевезення.

Блекаут у Києві: як столиця готується до небезпеки

Як повідомляв УНІАН, раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що необхідно бути готовими до різних варіантів, зокрема в разі надзвичайної ситуації в столиці.

За його словами, усі автобусні парки столиці забезпечені необхідним запасом пального і мають автоматичні джерела енергії, зокрема бензинові та дизельні генератори.

Міський голова зазначив, що рух поїздів метрополітену в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання буде призупинено, а 45 підземних станцій метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу.

Вас також можуть зацікавити новини: