Окупанти постійно обстрілюють ЗАЕС / фото t.me/energoatom_ua

Станом на 6 травня 2023 року змін в роботі захопленої російськими окупантами Запорізької атомної електростанції немає.

Про це повідомила НАЕК "Енергоатом". Зазначається, що станція не виробляє електричну енергію, натомість споживає її з української енергосистеми для забезпечення власних потреб. 

"П’ять енергоблоків ЗАЕС наразі перебувають у стані холодного зупину, 6-й енергоблок – у стані гарячого зупину. Заяви проросійських пропагандистських інформаційних ресурсів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності. Довіряйте перевіреним офіційним джерелам інформації", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Ситуація на ЗАЕС

Як відомо, Запорізька АЕС окупована військовими РФ з березня 2022 року.

За даними британської розвідки, загарбники готові вести бої на станції у разі контрнаступу українських військ. Для цього окупанти обладнали вогневі позиції на дахах реакторних споруд ЗАЕС.

Самі росіяни намагаються втекти ще до цього і масово просяться у відпустки. Через брак персоналу "керівникам" середньої ланки відпусток не дають.

Днями УНІАН повідомляв, що росіяни розмістили вибухівку в приміщенні енергоблока ЗАЕС. А сьогодні почала поширюватись інформацію про нібито зупинку роботи усіх п'яти блоків.

Вас також можуть зацікавити новини: