Фото КМУ

Завдяки збільшенню тарифу на електроенергію для населення державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго" отримають кошти на ремонти та платитимуть більше податків. 

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. "Навіть це підняття не покрило ринкову вартість. Ринкова вартість електроенергії коливається сьогодні в районі 7-8 гривень. Ми встановили тариф 4,32 гривень, виходячи з найдешевшої собівартості "Енергоатому" і "Укргідроенерго". Це дві державні компанії", - сказав він. 

Прем’єр наголосив, що зараз тариф - це найменша собівартість електроенергії, яку можна дати людям. Він пояснив, що завдяки тому, що зараз тариф покриває собівартість електроенергії, "Енергоатом" та "Укргідроенерго" отримають кошти на ремонти, а також будуть платити в бюджет більше податків. 

Відео дня

"Що дає покриття собівартості? Це дає накопичення коштів, сплату більше податків у бюджет двома державними компаніями. Це дає можливість їм ремонтуватись. Сплачені податки будуть переведені у фонд підтримки, у фонд субсидій, спеціальний рахунок для виплати субсидій людям", - підкреслив Шмигаль. Також він додав, що навіть в умовах війни люди продовжать отримувати субсидії, якщо не в змозі самостійно платити за електроенергію. 

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що для покриття собівартості виробництва електроенергії державними "Енергоатомом" та "Укргідроенерго" треба підвищити тариф на світло для населення.