Петро Порошенко / фото REUTERS

Темпи економічного зростання в Україні є недостатніми для відновлення рівня добробуту населення.

Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві, пише Економічна правда.

"Хоча ми і відновили економічне зростання, але темпи його зараз недостатні, щоб люди відчули у всіх без винятку регіонах і соціальних шарах, щоб ми перестали бути однією з найбідніших країн Європи", - сказав Порошенко.

Відео дня

Читайте такожВ уряді повідомили, на скільки можуть зрости тарифи на тепло

Президент визнав поганим, але вимушеним рішення Кабміну про підвищення тарифів на газ для населення.

За словами Порошенка, в уряду не було вибору між хорошим і поганим сценарієм.

"Уряд стояв на розтяжці між поганим і дуже поганим - між підвищенням тарифів і потужним ударом по макрофінансовій та макроекономічній стабільності держави. А це і курс, і дефіцит бюджету, та своєчасні виплати пенсій і зарплат, фінансування армії, сектору безпеки. Це вибір між Сциллою і Харибдою", - сказав він.

"Чи можна було обійтися без підвищення тарифів? Навряд чи, тому для стабільності та розвитку економіки потрібен транш МВФ", - зазначив Порошенко.

На його думку, поточний стан економіки дозволяє відмовитися від кредитів міжнародних фінансових організацій.

Президент зазначив, що "це - результат злагодженої чотирирічної роботи".

"І ми б так і зробили, якщо б не мали в 2019 році і в 2020 році долати пікові навантаження з виплати старих боргів. Статистичні таблиці без політичних пристрастей, без партійних кольорів. Це - статистика. І у цьому кожен може переконатися", - заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що Україна незабаром матиме можливість спиратися на власні сили і переходити на інвестиції замість кредитів.