Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд поки не побачив радикальних змін рівня корупції в Україні.

Читайте такожForeign Policy: Україна не заслужила погану репутацію, яку їй приписують

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в ході виступу на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital у Києві.

Відео дня

"Ми поки що не побачили радикальних змін у рівні корупції. Хоча були створені установи, які допоможуть боротися з корупцією",- сказав Люнгман.

Він зазначив, що в Україні багато чого було зроблено за останні 5 років для усунення дисбалансів в економіці, але перелік необхідних реформ залишається значним.

За словами представника МВФ, у цьому переліку - земельна реформа, приватизація держпідприємств, анулювання контролю цін на газ, реформа податкової та митної служб.

Довідка УНІАН. Згідно з Меморандумом з Міжнародним валютним фондом щодо нової 14-місячної програми stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол., до кінця квітня мають бути призначені не менш як тридцять п'ять суддів Національного антикорупційного суду.

За оцінками міжнародної антикорупційної організації Transparency International, українська влада проігнорувала більшість рекомендацій організації на 2018 рік щодо подолання корупції, включаючи рекомендації з підвищення ролі громадськості у процесі перевірки кандидатів на посади суддів, посилення Національного антикорупційного бюро, створення умов для перезапуску Національного агентства з питань запобігання корупції .

У Transparency International також зазначили, що в Україні зберігається тиск на антикорупційних активістів, а Служба безпеки і Національна поліція не позбулися функції боротьби з економічними злочинами.