Ілюстрація REUTERS

Національний банк України у відповідь на прохання банківського співтовариства переніс введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN на 5 серпня з 1 квітня 2019 року.

Читайте такожУкраїнці зможуть переказувати кошти без комісії з 35 країн

Як повідомляється на сайті НБУ, це пов'язано з необхідністю доопрацювання банками програмного забезпечення систем дистанційного обслуговування, якими користуються клієнти.

Відео дня

Відзначається, що з 5 серпня банки будуть відкривати клієнтам нові рахунки в стандарті IBAN, а також змінювати діючі номери рахунків відповідно до нових стандартів із збереженням діючого номера аналітичного обліку.

Також повідомляється, що застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів грошових коштів з 1 листопада, а в період з 5 серпня по 31 жовтня клієнти банків реквізити розрахункових документів зможуть вказувати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку в стандарті IBAN.

Довідка УНІАН. Введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN дозволить гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Крім того, Національний банк планує введення платежів з використанням QR кодів, що містять інформацію про номер IBAN, що сприятиме спрощенню оплати рахунків та обміну платіжною інформацією.