Ілюстрація / REUTERS

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві з 5 по 13 березня.

Читайте такожВтрата траншу МВФ і загроза безвізу: у ЦПК розповіли про ймовірні наслідки скандального рішення Конституційного суду

Про це УНІАН повідомили в представництві Фонду з посиланням на заяву постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана.

Відео дня

«Технічна команда в складі кількох фахівців Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період з 5 по 13 березня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що експерти Фонду прибудуть до Києва для обговорення подій в економічній сфері і прогресу в напрямі впровадження реформаторських заходів, передбачених програмою stand-by з Україною.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. Україна отримала перший транш за новою програмою в обсягу 1,4 млрд дол. 21 грудня 2018 року. Отримання ще двох траншів по 1,3 млрд дол. очікується за підсумками перегляду виконання умов програми в травні і в листопаді.

Серед структурних маяків програми - затвердження закону про «спліт», звіт про повернення активів державних банків, розділення Державної фіскальної служби, призначення суддів Національного антикорупційного суду, заходи НБУ щодо недокапіталізованих банків, завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро.