Ілюстрація / REUTERS

Британський банк Natwest пробує використовувати нову платіжну NFC-карту з вбудованим сканером відбитків пальців. Тестуватимуть її 200 клієнтів з середини квітня. Пробна версія дозволить її учасникам здійснювати безконтактні платежі без необхідності вводити пін-код або ставити підпис.

Читайте такожБанківські карти Visa випускатимуть за новими стандартами

Про це повідомляє Liga.net.

Відео дня

"При такому способі не буде стандартного ліміту безконтактної оплати в 30 фунтів стерлінгів, який зараз діє у Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дані відбитка пальця зберігаються на карті локально. Це означає, що у хакера не буде security-інформації, яку можна було б вкрасти з центральної бази даних банку. Видання підкреслює, це не надійно: завжди є ризик, що досить рішучий злодій може украсти та імітувати ваш відбиток пальця. Однак це набагато безпечніше, ніж пін-код, який хтось може підгледіти, коли ви його вводите.

Випробування з використанням кредитних карт з біометричною аутентифікацією проводилися з 2015 року. Однак їм не вдалося прижитися на традиційних банківських картах. Gemalto, компанія, яка займається розробкою біометричних карткових технологій карти, провела тести в Південній Африці у 2017 році. У 2018 році проводив пілот італійський банк Intesa Sanpaolo.

Для інтернет-платежів досвід коричтувачів, звичайно, поки не змінюється.

Виданню цікаво, чи потрібні біометричні картки, коли функції мобільних платежів включені в дуже багато сучасні смартфони з пристроєм зчитування відбитків пальців і сканерами особи. Але оскільки банківські картки надаються безкоштовно з відповідним банківським рахунком, ця схема потенційно може бути доступна людям, які не можуть дозволити собі сучасний смартфон.