НКРЕКП вже почала перевірки восьми облгазів Фірташа / фото УНІАН

Національна комісія, що регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), початку перевірки восьми операторів газорозподільчих систем в Україні за фактом виставлення ними завищених сум у платіжках за газ для населення наприкінці минулого року.

Читайте такожОблгази Фірташа перевірять через надмірні суми у платіжках

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила голова комісії Оксана Кривенко.

Відео дня

"Ми вже вчора одночасно почали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж - це "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Івано-Франківськгаз", "Київоблгаз", "Харківгаз", "Чернігівгаз", - написала вона.

За словами Кривенко, сьогодні стартувала перевірка ще двох облгазів – це "Закарпаттягаз" і "Хмельницькгаз".

Голова Нацкомісії написала, що перевірки триватимуть до середини квітня і результати їх будуть публічно оприлюднені та обговорені.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року жителі України отримали платіжки за газ, суми яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також у багатьох випадках у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість з яких належать бізнесменові Дмитру Фірташу, за понаднормові нарахування для споживачів у платіжках за газ.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у лютому цього року отримала дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих систем на предмет донарахування в платіжках споживачів.