Ілюстрація REUTERS

Національний банк України наразі не бачить ризиків для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом після рішення Конституційного суду про скасування відповідальності за незаконне збагачення.

Читайте такожУ МВФ не бачать результатів боротьби з корупцією в Україні

Про це повідомив журналістам голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу.

Відео дня

«Ми продовжуємо працювати у звичайному режимі, продовжуємо співпрацю з МВФ і чекаємо на отримання траншів у травні і в листопаді», - сказав він.

При цьому голова НБУ зазначив, що в Києві працювала технічна місія Фонду, яка не робить висновки для рішення про надання або затримку траншу.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. Україна отримала перший транш за новою програмою в обсягу 1,4 млрд дол. 21 грудня 2018 року. Отримання ще двох траншів по 1,3 млрд дол. очікується за підсумками перегляду виконання умов програми в травні і в листопаді.

Серед структурних маяків програми - затвердження закону про «спліт», звіт про повернення активів державних банків, розділення Державної фіскальної служби, призначення суддів Національного антикорупційного суду, заходи НБУ щодо недокапіталізованих банків, завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро.