Частина одержувачів монетизованої субсидії в Києві не розрахувалася за воду / фото УНІАН

Лише 62% одержувачів монетизованої субсидії в Києві розрахувалися за послуги з водопостачання та водовідведення з «Київводоканалом», повідомила прес-служба підприємства.

Читайте також«Живі» гроші за «комуналку»: перші результати реформи

«На жаль, за послуги водопостачання та водовідведення з «Київводоканалом» за субсидією розрахувалися лише 62% споживачів. Звертаємо увагу, що в разі несплати наданих послуг протягом двох місяців Департамент соціальної політики Київської міської державної адміністрації припиняє надання субсидії», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі нагадали, що нарахована в грошовому вигляді субсидія має бути використана в першу чергу для оплати комунальних послуг.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У лютому Кабінет міністрів скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.