Коломойський заявив, що не має наміру викрадати Гонтареву / фото УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що може надати екс-голові НБУ Валерії Гонтаревій літак, якщо вона захоче прилетіти до України на допит або буде змушена повернутися.

Читайте такожКоломойський виступивши за збереження Смолія головою Нацбанку

Про це повідомляє НВ.

Відео дня

Так він прокоментував свою заяву, що в разі необхідності привезе Гонтареву до України "приватним порядком".

"Це вирване з контексту. Мова не йшла про те, щоб її просто вивезти. Вона сказала, що навіть попри запити, запитання та вимоги допиту в Генпрокуратурі чи хто там її викликав, вона не збирається нікуди їхати. Так, я сказав, що може вона не хоче їхати в якомусь примусовому порядку, - екстрадиція, ще щось. Я сказав, що ми вивеземо просто приватним порядком: надамо приватний борт та привеземо її. Якщо їй не хочеться їхати в економ-класі, коли її будуть екстрадувати", - зазначив він.

Коломойський додав, що може це зробити лише за згодою Гонтаревої.

За словами бізнесмена, він також готовий надати екс-голові НБУ літак, якщо вона захоче прилетіти в Україну на допит: "Вона сказала, що не збирається сюди їхати, повертатися. І якщо хочуть, нехай приїжджають і там допитують. Раптом вона погодиться? Ми надамо їй комфортні умови, щоб вона прилетіла, допиталася і полетіла".

Коломойський запевнив, що викрадати Гонтареву не збирається: "Навіщо мені її викрадати? Для чого? Одружитися з нею таємно?".

На його думку, екс-голова НБУ розповідає казки та робить з себе героїню.

"Нічого вона не злякалася і нічого вона не боїться... А де ви бачили, щоб якщо людині щось загрожувало, вона про це відкрито заявляла в інтерв'ю, ще й провідним виданням? Нехай вона спить спокійно", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Гонтарева заявила, що вважає заяву Коломойського про намір привезти її до України приватним порядком загрозою.

"По-англійськи це kidnapping. Це злочин на території Великобританії. Я хочу, щоб це було всім зрозуміло. Якщо зі мною щось трапиться, щоб всі знали, чому", - підкреслила вона.