Ілюстрація REUTERS

Протягом останніх трьох місяців в Україну зайшло понад 5 мільярдів доларів іноземних інвестицій.

Читайте такожСтало відомо, скільки грошей з бюджету отримають партії з понад 2% голосів

Про це у спецвипуску ток-шоу "Право на владу" розповів інвестиційний банкір Ігор Мазепа.

Відео дня

"Вперше за останні 5 років - це не державні кошти, не політично мотивовані, не МВФ, не Світовий банк, навіть незважаючи на відсутність співпраці з МВФ іноземні інвестори почали вкладати гроші", - розповів Мазепа.

За словами банкіра, інвесторів підкуповує непопулістичний напрямок роботи влади.

Одночасно кандидат у депутати від "Голосу" Ярослав Юрчишин відзначив, що інвестори, як внутрішні, так і зовнішні очікують, як будуть виконуватися обіцянки влади, зокрема про недопущення тиску правоохоронних органів на бізнес. І в цьому, каже майбутній депутат, важлива адекватна коаліційна угода, в якій будуть прописані всі заявлені кроки щодо бізнесу та інвестиційної діяльності.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їх проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції з 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи понад 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) і "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки знаходиться також і партія "Сила і честь".