Ілюстрація REUTERS

Державна служба фінансового моніторингу України за перші дев'ять місяців 2019 року підготувала і направила в правоохоронні органи 641 матеріал про операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та вчиненням інших кримінальних злочинів, на загальну суму 81,1 млрд грн.

Читайте такожРівень тіньової економіки в Україні збільшився до 47,2% від ВВП - дослідження

Як повідомила прес-служба Держфінмоніторингу, матеріали направлені в органи прокуратури, фіскальної служби, внутрішніх справ, Служби безпеки та Національне антикорупційне бюро України.

Відео дня

Зокрема, в рамках розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, за три квартали правоохоронцям направлено 153 матеріали на 40,1 млрд грн.

Крім цього, Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 73 матеріали про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму і сепаратизму, і в 37 випадках заблокував кошти на 27,59 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба фінансового моніторингу за 2018 рік підготувала 934 матеріали про операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням іншого злочину, на суму 347,4 млрд грн.