Зеленський закликав зібрати Кабмін через борги по виплаті зарплат / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з тим, щоб швидко покрити борги із зарплат лікарям та вчителям.

Про це він розповів у своєму відеозверненні в аеропорту перед візитом до Естонії та Литви. 

Читайте такожКабмін планує значно покращити становище молодих вчителів

Відео дня

"Мені сьогодні надіслали дуже багато приватних повідомлень з приводу того, що в деяких регіонах України наші лікарі і вчителі не отримували заробітну плати починаючи від вересня. Я розумію, що у нас новий уряд і дуже багато роботи, але це найважливіші і пріорітетні питання. Я дуже прошу, щоб уряд зібрався і вирішив позитивно і дуже швидко це питання", - заявив президент.

Він висловив сподівання, що уряд його почув. 

Нагадаємо, 14 листопада повідомлялося, що медики на Рівненщині перекрили магістраль Київ-Чоп з вимогою виплатити борги по зарплатам. 

Раніше міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що Кабінет Міністрів України проголосує за виділення додаткових 700 млн грн на покриття заборгованості по виплаті зарплат лікарям в регіонах.

Крім того, 19 жовтня близько сотні вчителів шкіл Лугинського району Житомирської області на кілька годин обмежили рух транспорту на трасі "Київ-Ковель", щоб привернути увагу до питання невиплати їм заробітної плати.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 листопада, президент відвідає з офіційним візитом Естонію.

У рамках візиту заплановані переговори Зеленського з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, а також зустрічі зі спікером Рійгікогу (парламенту) Естонії Хенном Пиллуаасом і прем’єр-міністром Естонії Юрі Ратасом.

У Таллінні президенти України і Естонії візьмуть участь у роботі Цифрового форуму.