Гончарук запевнив, що має план щодо ліквідації заборгованості / фото УНІАН

Кабінет міністрів України завтра перерозподілить 171,1 млн грн на зарплати вчителям та додатково спрямує 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, зокрема на зарплати лікарям.

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє прес-служба уряду.

«Уже завтра уряд перерозподілить 171,1 млн грн на зарплати для вчителів та спрямує ще додатково 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, зокрема на зарплати лікарям», — наголосив Гончарук.

Відео дня

Читайте такожКабмін планує значно покращити становище молодих вчителів

Крім того, за інформацією прес-служби, Міністерство охорони здоров’я змінює механізм виплати медичної субвенції на контрактування, тобто обсяг виділених коштів залежатиме від кількості наданих медичних послуг людям. Таким чином, із наступного року не буде жодних затримок із заробітними платами для лікарів.

Водночас, як зазначається, Міністерство освіти й науки активно працює за трьома напрямками щодо запобігання виникненню заборгованості. Так, наступного року в освітній субвенції вперше буде враховано актуальний контингент дітей.

«Простіше кажучи, раніше платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що вчителі недоотримували гроші на зарплати протягом останніх років. Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд грн для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною. Водночас створюється ефективна мережа шкіл, що значно допоможе підвищити зарплати освітянам, готуються зміни до формули розподілу освітньої субвенції», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 листопада, президент Володимир Зеленський попросив Кабінет міністрів швидко розв'язали питання погашення боргів із зарплат учителям і лікарям. Він повідомив, що в деяких регіонах освітяни і медики з вересня не отримують зарплати.