Ілюстрація REUTERS

Народний банк Китаю (центробанк) підвищив у понеділок курс женьміньбі (офіційна назва китайської валюти) на 241 базисний пункт до 6,9915 юаня за долар.

Читайте такожСША і Китай домовилися про перемир'я в торговельній війні

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Згідно зі статистикою нацбанку, це максимальне значення з 6 серпня", - йдеться в повідомленні.

Вперше з 12 листопада поточного року обмінний курс валютної пари піднявся вище критичної позначки у сім юанів за долар. Амплітуда коливань - 241 базисний пункт - стала максимальною з 6 листопада.

"Повернення курсу в коридор від шести до семи юанів за долар є ознакою нормальної двобічної волатильності женьміньбі", - сказав дослідник китайського банку "Міньшен" Вень Бінь, його слова в понеділок призводить фінансовий портал "Дунфанцайфуван".

"Як очікується, в наступному році економіка КНР продовжить стійке зростання, відкритість фінансових ринків буде збільшуватися, іноземні інвестори збережуть оптимістичний настрій стосовно китайського ринку капіталу", - підкреслив він.

Вень Бінь також вказав на те, що "обмінний курс юаня до долара загалом стабільний та коливається в розумних межах".

За підсумками 2015 року юань подешевшав стосовно долара на 6%, у 2016 році - ще на 6,7%, оновивши кілька мінімальних значень за вісім з половиною років. За підсумками 2017 року юань зміцнився до американської валюти на 6,2%, до 2018 року - опустився на 5,1%.

У 2019 році курс національної валюти Китаю поступово знижувався на тлі торгової війни з США, а 8 серпня він пробив психологічну позначку в сім одиниць за долар, що стало мінімальним значенням за 11 років.