Ілюстрація REUTERS

Очікуваний високий попит нерезидентів на семирічні облігації внутрішньої державної позики, дебютне розміщення яких заплановано наступного тижня, підвищує ймовірність відновлення зміцнення гривні.

Читайте такожУкраїнський бізнес давши прогноз щодо курсу гривні

Таку думку УНІАН висловив старший аналітик "Райффайзен Банку Аваль" Михайло Ребрик.

Відео дня

"Ми очікуємо кепи (обмеження) на 7-річки в районі 5 мільярдів гривень і хороший попит на них. Відповідно, велика ймовірність відновлення ревальваційного тренду, який незабаром буде додатково підтриманий продажами валюти з боку агросектору в рамках підготовки до весняних польових робіт", - сказав експерт.

За його словами, особливих фундаментальних та інформаційних причин для поточної девальвації гривні немає, і створюється враження, що поточне ослаблення курсу носить більшою мірою ситуативний характер.

"Технічно з поточних котирувань досить імовірний відскік і повернення долара до нижчих рівнів 24,1-23,9-23,7. А ось пробиття і закріплення над 24,55 цілком може відправити "американця" в район 25-25,20 гривень за долар", - вважає Ребрик.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України на майбутньому щотижневому ОВДП-аукціоні 28 січня вперше запропонує інвесторам гривневі папери терміном обігу 7 років. Надалі до кінця кварталу семирічні ОВДП будуть доступні інвесторам на аукціонах 25 лютого і 31 березня.

Національний банк України на четвер, 23 січня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 24,33 гривні/долар, що на 7 копійок нижче попереднього показника.