В УАФ нагадали, що на будівництво унікального українського підприємства не було витрачено жодної бюджетної гривні 

Сьогодні на завод "ФФУ Продакшн" прибули депутати Верховної Ради, що входять до Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Про це інформує прес-служба УАФ та сам завод на своїй сторінці у Facebook

"Візит проходить на запрошення УАФ", - йдеться у повідомленнях.

Відео дня

Членів ТСК планують ознайомити з усіма етапами високотехнологічного виробництва на підприємстві, а також нададуть їм усю запитувану інформацію.

У "ФФУ Продакшн" нагадали, що їхній завод - партнер світового виробника футбольного покриття №1 - німецького концерну Polytan, чию технологію й використовують на підприємстві.

"Основним продуктом заводу є штучне покриття LigaGrass Pro CoolPlus, що має високу зносостійкість, максимальну подібність до натурального газону та захист від травм.

Потужності заводу «ФФУ Продакшн» складають біля 700 000 квадратних метрів покриття на рік, але у разі необхідності їх можна збільшити до 2 000 000 квадратних метрів. Простою мовою це дорівнює 100 повнорозмірним футбольним полям на рік або 700 майданчикам для міні-футболу", - розповіли виробники.

В УАФ нагадали, що на будівництво унікального українського підприємства не було витрачено жодної бюджетної гривні.

"Завод "ФФУ Продакшн" є унікальним підприємством, оскільки належить не приватній компаній, а національній асоціації, а отже - всій футбольній спільноті України. Заснування заводу та його робота спрямовані виключно на розвиток футболу в нашій державі через створення сучасних, безпечних і комфортних умов для занять улюбленою грою мільйонів.

На будівництво підприємства та налагодження виробничих потужностей не було витрачено жодної копійки з державного бюджету, використовувалися виключно кошти Української асоціації футболу", - зазначили в Асоціації.

Нагадаємо, ТСК з розслідування роботи заводу та будівництва футбольних майданчиків була утворена наприкінці минулого року.

Комісія вивчає низку кримінальних проваджень, що порушувалися правоохоронними органами на підставі, переважно, журналістських розслідувань.

Окремі провадження розслідуються вже протягом 2-3 роки, однак підстав для вручення комусь підозр в НАБУ та ОПГ так і не знайшли,  про що на минулому тижні повідомив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка. 

"Якби ми встановили осіб, яких можна повідомити про підозру, то ми б одразу ж і негайно повідомили їх про таку підозру. Звісно, якщо б у нас було достатньо для цього доказів".

Мета Комісії, за словами депутат і члена ТСК Ігоря Кривошеєва, нарешті розібратися у всьому та "очистити ім'я українського футболу", - сказав Генпрокурор під час засідання правоохоронного Комітету ВР.

На самому заводі "ФФУ Продакшн" неодноразово заявляли, що відкриті проти них кримінальні провадження є "результатом замовної інформаційної кампанії", а тому наголошували на своїй зацікавленості у якнайшвидшому розслідуванні усіх обставин.

"Щодо політизації цього процесу, то навіть ЗМІ у цьому брали участь. А ми хочемо, щоб ім'я українського футболу очистилося. Або мають бути покарані винні, або ми маємо сказати, що журналістські розслідування, які публікувалися і в яких звинувачувалися певні особи, ми маємо сказати, що ці розслідування не є достовірними. Саме тому і працюємо", - пояснив з цього приводу депутат, член ТСК Ігор Кривошеєв.