За словами прем’єра, у держави є кошти на наповнення стабілізаційного фонду / фото bank.gov.ua

Розмір стабілізаційного фонду, який має допомогти державі пройти без потрясінь економічну кризу, складе близько 200 міліардів гривень.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожУ Зеленського озвучили оптимістичний варіант розвитку ситуації: економіка впаде на 5%

Відео дня

«Ми створюємо стабілізаційний фонд держави, його розмір буде в районі 200 мільярдів гривень. Цього буде абсолютно достатньо, щоб забезпечити пенсіонерів, тих, хто сьогодні буде потребувати допомоги у зв’язку з тим, що втратить роботу або буде сидіти без роботи. Ми дійсно сьогодні фактично зупинили країну, зупинили транспорт, міжобласне сполучення, зупинена велика частина малого і середнього бізнесу. Держава має підтримати цих людей і цей бізнес, і ресурс у держави для цього є», - сказав він.

Голова уряду підкреслив, що Україна зараз знаходиться у кращій позиції, ніж під час світової фінансової кризи 2008-2009 років, проте він також додав, що, за оцінками експертів, нинішня економічна криза буде більш глибокою.

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками експертів, через боротьбу з коронавірусом та світову економічну кризу, яку ця хвороба провокує, падіння української економіки за підсумками 2020 року складе від 4 до 9%.

Читайте також: