Ілюстрація REUTERS

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що до законопроекту про банківське регулювання, який 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні, подано вже близько 6 тисяч поправок.

Читайте такожУкраїна без підтримки міжнародних організацій "впаде у прірву фінансового дефолту" - прем'єр

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Ну що, поки станом на зараз у нас вже близько 6 тисяч поправок в банківський закон і, судячи з темпом, то фінальна цифра дотягне до 8 - 8,5 тисячі поправок (хоча я досі вірю в потенціал колег і цифру 10К+)", - зазначив Железняк.

Він додав, що цей обсяг тексту "ще фізично важко звести", тому очікувати засідання профільного парламентського комітету "раніше середи, напевно, не варто".

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д), необхідний для початку реалізації нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Водночас документ чітко визначає передумови та процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть у суді незаконність рішення НБУ.

3 квітня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що до законопроекту про банківське регулювання подано 5 тисяч поправок.

"Ми розуміємо, що буде чинитися максимальний опір цьому процесу. Є чутки, що це кількість поправок може бути збільшена до 8 або 10 тисяч. Це можливість заблокувати просування цього законопроекту", - сказав депутат.