Ілюстрація REUTERS

Заступник голови фракції "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк припускає, що законопроект про банківське регулювання може бути готовий до розгляду в другому читанні 22 квітня.

Читайте такожЯк українська економіка пережила перший місяць карантину: Нацбанк підбив підсумки (інфографіка)

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Железняк зазначив, що сьогодні відбулося засідання підкомітету з питань банківської діяльності їхнього комітету по законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

"Розглядали лише порядок обговорення законопроекту далі. Вирішили, що 16 585 правок (останні дані за зведеною таблицею) немає сенсу розглядати окремо, адже багато з них протирічать одна одній. Тому, згідно Регламенту, будемо виносити на розгляд окремі абзаци законопроекту (таких 63) і голосувати їх", - зауважив депутат.

Так, додав він, за попередніми підрахунками, така процедура може тривати 21 годину.

"Враховуючи, що попередньо комітет призначений на наступний вівторок (21/04) о 10:00, то десь зранку в середу із Zoom-у комітету повинен піти білий дим разом з рішенням комітету до другого читання", - написав Железняк.