REUTERS

Як повідомляється на сайті НБУ, зростання резервів відбулося насамперед за рахунок купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку України. Зокрема, у жовтні НБУ купив на міжбанку 300,5 млн дол. США. Також резерви поповнилися за рахунок надходжень від банку KFW (Німеччина) на користь уряду України на 199 млн євро.

Відео дня

Також повідомляється, що в жовтні платежі з погашення й обслуговування державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті становили 95,7 млн дол. США, в тому числі 13,2 млн дол. - за державними цінними паперами. 

Крім того, у жовтні НБУ проводив інтервенції на міжбанківському валютному ринку, у ході яких регулятор продав банкам 46,5 млн дол. США.

«Зараз обсяг міжнародних резервів України достатній для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України», - наголошується в повідомленні.

Читайте такожГонтарева очікує третього траншу МВФ – хоче збільшити резерви до $15 мільярдів

Як повідомляв УНІАН, золотовалютні резерви НБУ за вересень зросли на 1,2%, або на 157 млн дол. - до 12,774 млрд дол. за рахунок надходжень від міжнародних і двосторонніх партнерів України на користь уряду, а також за операціями SWAP з центральними банками інших держав.

За 2014 рік резерви НБУ скоротилися на 12,883 млрд дол., або на 63,1%, - до 7,533 млрд дол. на 1 січня 2015 року.