Фото УНИАН

Національний банк України вперше дав дозвіл про надання згоди на ліквідацію «Фінанс Банку» і «Інвестиційно-трастового банку» з ініціативи власників та відкликання їхніх ліцензій, повідомляється на сайті регулятора.

Читайте такожНБУ зможе визнавати банки проблемними через невиконання вимог щодо капіталу

НБУ зазначив, що таке рішення акціонерів банку ґрунтувалося на бажанні переорієнтуватися на інші види їх профільної діяльності.

Відео дня

"Це цивілізований і відповідальний спосіб залишення банком ринку. Банківський бізнес - специфічний, ризиковий і все більш контрольований. В таких умовах власник банку може вирішити сконцентруватися на своєму ключовому бізнесі і залишити банківський. При самоліквідації погашаються всі зобов'язання перед клієнтами, немає навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Відповідно, і не псується репутація власників банку ", - цитуються в повідомленні слова заступника глави НБУ Катерини Рожкової.

За даними регулятора, загальний обсяг зобов'язань "Фінанс Банку" і "Інвестиційно-трастового банку" перед юридичними і фізичними особами становить менше 11 млн грн. Обсяг ліквідних коштів банків дозволяє розрахуватися за зобов'язаннями без зовнішніх запозичень.

Читайте такожБанк "Хрещатик" буде ліквідовано – Фонд гарантування

Як повідомляв УНІАН, в травні рішення про ліквідацію ухвалили акціонери «Фінанс Банку» і «Інвестиційно-трастового банку», ліквідація банків повинна початися з моменту отримання згоди Національного банку України на ліквідацію з ініціативи власника.

Довідка УНІАН. «Інвестиційно-трастовий банк» був зареєстрований Національним банком у 2013 році. Згідно з інформацією на сайті регулятора, банком володіють 11 фізичних осіб через компанію «Тис-капітал».

«Фінанс Банк» був зареєстрований Національним банком в 1992 році. Найбільшим акціонером банку є громадянин України Олександр Довгополюк з часткою 40% в капіталі банку.