REUTERS

Уряд Японії на позачерговому засіданні у вівторок ухвалив пакет економічних заходів на суму в 28 трильйонів ієн (близько 274 мільярдів доларів), повідомляє Прайм.

"Частина заходів – 13 трильйонів ієн (127 мільярдів доларів) – буде спрямована на підтримання фінансової політики держави і регіонів, а також на фінансування інвестицій. Інші кошти буде спрямовано на розвиток реальної економіки, стимулювання попиту", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на державну програму оздоровлення соціальної сфери і підвищення народжуваності "Суспільство 100 мільйонів чоловік" буде виділено 3,5 трильйона ієн (34 мільярда доларів). Цей захід передбачає субсидію в розмірі 15 тисяч ієн (близько 150 доларів) 22 мільйонам людей, а також виділення коштів для продовження відпустки по догляду за дитиною. За задумом уряду, ця міра повинна прискорити вихід країни з дефляції. В той же час це призведе до збільшення річних витрат на 4 трильйони ієн (39 мільярдів доларів).

Відео дня

Читайте такожБанк Японії зберіг негативну процентну ставку

"На створення нової інфраструктури, такої як прискорення впровадження поїздів на магнітній подушці або створення портів, здатних приймати великогабаритні круїзні пороми, буде спрямовано 10,7 трильйона ієн (104 мільярди доларів)", - підкреслює видання.

Прем'єр-міністр Сіндзо Абе назвав ці заходи "інвестицією в майбутнє". За розрахунками уряду, вони мають надати імпульс розвитку економіки, підвищення попиту і сприятиме оздоровленню фінансового стану країни в довгостроковій перспективі. Зокрема, уряд розраховує, що заходи призведуть до зростання ВВП на 1,3%.