Ілюстрація / REUTERS

У Харкові затримали чоловіка, якого підозрюють у шахрайському заволодінні 0,5 млн грн у пункті обміну валют.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області з посиланням на прес-офіцера Основ'янського відділу поліції Харкова Ольгу Терещук, підозрюваного затримали ще в суботу, 23 вересня.

За її відомостями, 30-річний харків’янин за фальшивими документами орендував приміщення, яке обладнав під пункт обміну валют. Після чого він розмістив оголошення в Інтернеті про обмін валют з гривень на долари США (за курсом 25,73 грн) та вказав контактний номер телефону.

Відео дня

Читайте такожВ Житомирі пенсіонерка віддала шахрайкам за "зняття порчі" більше 100 тисяч гривень

Через деякий час йому подзвонив незнайомий чоловік та домовився з ним про обмін грошових коштів в сумі 514,6 тис. грн на 20 тис. доларів. Під час особистої зустрічі підозрюваний, під виглядом робітника пункту обміну валют, через віконце, що встановлено у двері даного приміщення, прийняв від потерпілого гроші та непомітно залишив приміщення через задні двері.

Під час проведення розшукових заходів оперативники відділу затримали 30-річного чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у скоєному. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі.