Наєв каже, що найбільше мають отримувати військовослужбовці на лінії зіткнення/ фото УНІАН

В Україні не вщухають обговорення питання повернення доплат військовим у 30 тисяч гривень. Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що розподіл коштів має бути справедливим.

В інтерв'ю "Укрінформу" він нагадав, що на початку повномасштабної війни було запроваджено грошову винагороду для усіх без винятку військових, так звані "бойові".

Тоді незалежно від складності виконання завдань та місця дислокації доплата складала 30 і 100 тисяч гривень. Й виходило, що військові в тилу отримували ті ж самі 30 тисяч, що й бійці на фронті. 

Відео дня

"Звісно, це несправедливо. Адже найбільше повинні отримувати ті військовослужбовці, які безпосередньо ризикують життям і здоров’ям на лінії зіткнення", - наголосив Наєв.

Саме тому, продовжив він, з 1 лютого 2023 року відбулися зміни в нарахуванні цих доплат. За цими змінами додаткові "бойові виплати" - 100 і 30 тисяч - будуть отримувати ті, хто перебуває у зоні бойових дій, виконує бойові розпорядження та постійно ризикує життям. 

На сьогодні темою повернення доплат у 30 тисяч гривень усім військовослужбовцям спекулюють, а це - дуже серйозне питання, яке впливає й на мотивацію бійців. Наєв додав, що гідне грошове забезпечення створить умови для якісного виконання усіма категоріями військових своїх посадових обов’язків.

Доплата в 30 тисяч гривень для військових

10 квітня 2023 року Рада проголосувала за законопроект №8312 - про повернення військовим повертають доплати в розмірі 30 тисяч гривень.

Голова парламентського комітету з питань фінансів Гетманцев заявив, що поправка щодо повернення надбавок військовим не гарантує проведення виплат.

А вже наступного дня, 11 квітня 2023 року, до парламенту внесли постанову, яка блокує повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим.

Генерал-лейтенант Михайло Забродський заявляв, що доплати мають повернути тим військовослужбовцям, які постійно ризикують своїм життям, тобто безпосередньо беруть участь у боях.

Вас також можуть зацікавити новини: