Аналітик назвав умови ослаблення гривні / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Курс гривні найближчим часом очікується на рівні 28,4-28,6 грн / дол, однак у разі наростання військових ризиків українська валюта може просісти до 29 грн / дол.

Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин у коментарі, переданому УНІАН.

"Найближчим часом очікуємо рух курсу в діапазоні 28,40-28,60 грн за долар. У разі якщо військові ризики будуть наростати, і ситуація продовжить розвиватися негативно, не виключено, що гривня може подолати позначку 29 грн за долар", - сказав експерт.

Відео дня

За його словами, геополітика залишається в центрі уваги ринку, як і ризики активної фази військового протистояння між Україною і РФ. Однак інвестори і учасники ринку очікують дипломатичного вирішення конфлікту і дивляться на ситуацію з обережним оптимізмом.

Шевчишин зазначає, що позитивом для гривні залишаються новини про заявлені інвестиції та кредити від міжнародних партнерів України, а також очікування кредиту від МВФ.

Також аналітик повідомив, що портфель гривневих ОВДП нерезидентів скоротився з початку року на 16,1 млрд грн, а з початку лютого – на більш ніж 5 млрд грн.

"Важливо зазначити, що вже в середу Міністерству фінансів України необхідно погасити ОВДП на 18,1 млрд грн. З високою ймовірністю частина цієї суми вийде на міжбанк для купівлі валюти, посиливши тиск на гривню", - вважає Шевчишин.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на понеділок, 21 лютого, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 28,34 грн/дол., тобто гривня ослабла на 4 копійки порівняно з попереднім показником.

Вас також можуть зацікавити новини: