Ілюстрація REUTERS

Державні структури в період з 18 березня по 30 квітня закупили товарів і послуг для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19 через державну систему продажів Prozorro на 2,6 млрд грн.

Читайте також"Антивірусні" держзакупівлі: в Prozorro розповіли, як Україна купує тести на COVID-19 (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба Prozorro.

Відео дня

Найбільшим постачальником за сумою укладених договорів за весь період карантину стало державне науково-виробниче об'єднання «Форт» Міністерства внутрішніх справ України з показником 142,1 млн грн станом на 30 квітня. Всі контракти компанія уклала зі структурами Національної поліції.

Зокрема, «Форт» поставив 250 тис. костюмів біологічного захисту для Центру обслуговування підрозділів Національної поліції України на суму 69,8 млн грн.

На другому місці приватна компанія "Медгарант", яка поставила продукції на суму 95 млн грн. Ця компанія поставляла апарати штучної вентиляції легенів для медичних установ Харкова, Одеси, Тернополя, Полтави.

На третьому місці за сумою наявних контрактів знаходиться столичне комунальне підприємство «Київмедспецтранс» з показником 87,6 млн грн. Підприємство надає транспортні послуги медичним установам Києва.

Також у топ-5 постачальників приватна компанія “Ксенко” (82,1 млн грн). Зокрема, компанія поставила 17 комплектів ШВЛ для Львівського фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру на суму 20,1 млн грн. 

Замикає топ-5 постачальників за сумою контрактів приватна компанія “Лаб-сервіс” (64,1 млн грн). Компанія поставила 49 апаратів ШВЛ для Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА на суму 37,2 млн грн. 

Водночас топ-5 постачальників за кількістю укладених угод є іншим. Найбільше контрактів уклала приватна компанія “Лізоформ медікал” (398 виграних тендерів за період карантину). На другому місці медичний центр “М.Т.К.” (331). На третьому -  мережа торговельних центрів “Епіцентр К” (321). На четвертому - БАДМ-Б (314). На п'ятому - компанія “Медісан” (176).

false

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Кабінет міністрів прийняв рішення про виділення 100 млн грн для закупівлі близько 200 апаратів штучної вентиляції легенів.

Міністерство охорони здоров'я складає перелік засобів індивідуального захисту для закупівлі до Державного агентства резерву України.