У Мінфіні не бачать причин для падіння курсу гривні / REUTERS

Міністр фінансів України Сергій Марченко не бачить причин для того, що у 2021 році курс гривні до долара істотно "просяде".

Читайте такожРівень бідності в Україні зросте до 45% - Мінсоцполітики

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", коментуючи питання про те, що в проекті Державного бюджету на наступний рік закладено середньорічний курс у 29,1 гривні за долар.

Відео дня

"Є впевненість у тому, що Національний банк продовжить свою стабільну політику. Це перший фактор. Інший фактор - це Макроекономіка. У зв'язку з локдауном у нас баланс експорту та імпорту вирівнявся цього року. Наступного року він знову зміниться на користь імпорту, але ми бачимо можливість перекрити валютну нестачу внаслідок інших джерел. Тому я не бачу особливих ризиків в частині стабільної валютно-курсової політики. Я вважаю, волатильність не буде значною і буде вкладатися в нинішніх межах", - сказав він.

Що цьому передувало

  • 14 вересня уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету-2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати - 1 трильйон 350 мільярдів гривень. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень.
  • 15 вересня проект бюджету був зареєстрований в Раді, а 18 вересня парламент прийняв документ в роботу.