Що буде з курсом євро до зими - озвучено прогноз / фото REUTERS

Євро в Україні значно подешевшало вперше з минулого року. З початку літа ціна обвалилася на дві гривні за євро - з 33,58 до 31,55 гривні.

Про це повідомляє телеканал "Україна 24".

За прогнозом експертів, зараз вартість валюти залежить від ситуації у світі. В Асоціації українських банків кажуть, що пандемія вплинула на неї - зараз ситуація є несприятливою для багатьох валют світу. Для української, в тому числі. Експерти кажуть, що ситуація може змінитися восени. 

Відео дня

"Євро може залишитися на позначці 32-32,2 гривні, якщо ми говоримо про завершення третього кварталу. І, швидше за все, на завершення року євро підросте до 33 гривень за 1 євро, оскільки європейська економіка трохи повільніше розвивається, ніж американська", - пояснив президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Читайте такожВ Україні продовжує дешевшати долар

Як повідомляв УНІАН, згідно з прогнозом аналітика, після тимчасового затишшя, курс долара в Україні почне зростати і до кінця серпня подорожчає до 27 гривень за долар. Як уточнив Андрій Гойлов, долар може подорожчати з 26,8 до 27,15 грн/$. 

Водночас старший аналітик компанії Esperio Ян Кароль прогнозує, що вартість валюти може пробити психологічну позначку і буде коливатися між 26,93-27,07 грн/$.

На думку експертів, курс долара буде залежати від цін на сировинних ринках і від ситуації на ринку цінних паперів.