Курс гривні до долара 1 квітня не змінився і становить 38,00 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні у квітні може знизитися з 38,3 до 36,93 грн/дол.

Такий прогноз може реалізуватися за умов, що ситуація на фронті буде стабільною, як і фінансова підтримка західних союзників, повідомляє UBR.

"Наші оцінки по валютному ринку України оптимістичні. У квітні середній курс продажу долара США в Україні коливатиметься у вузькому діапазоні 38-39 гривень. Середні оцінки вартості долара США на рік - 40-42 грн/дол. Причини нашого оптимізму полягають в тому, що Україна продовжує отримувати фінансову підтримку з боку співчуваючих країн", - зазначив аналітик Олександр Болтян.

За прогнозом фінансового експерта Андрія Шевчишина, ймовірність збереження руху курсу вниз дуже висока:

"Якщо зараз курс знаходиться в горизонті 38,3-38,5 грн/дол, то є ймовірність, що він буде коливатися в районі 37 грн/дол. Я не думаю, що він зімкнеться з міжбанком, хоча і такий варіант можливий, якщо аграрії будуть активні".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 1 квітня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 1 квітня не змінився і становить 38,00 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 5 копійок і склав 41,20 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,75 грн за долар. Курс євро до гривні знизився на 5 копійок - до 40,90 грн/євро.