Курс валют в Україні: прогноз / фото REUTERS

Курс долара стабілізується до кінця 2022 року на рівні 41-41,5 грн, за умови, що Україна отримуватиме допомогу від Заходу в необхідних розмірах.

Таку думку висловив експерт CASE Україна Євген Дубогриз, пише "Апостроф".

Відео дня

"Для забезпечення стабільності валютного ринку потрібно, щоб Україна отримувала від союзників не менше 4,5 мільярда доларів на місяць У випадку, якщо допомога буде меншою, гривня слабшатиме", - зазначив він.

Україна домовилася про виділення близько 3 мільярдів на місяць, але цього недостатньо, тому владі треба постаратися для отримання додаткового фінансування, вважає Дубогриз.

На його думку, за недостатньої допомоги від партнерів курс може зрости, але на скільки саме, експерту важко розрахувати.

Курс долара в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Росії, Національний банк України зафіксував офіційний курс на рівні 29,25 грн/дол.

21 липня Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

Потім НБУ вирішив посилити вимоги до небанківських фінансових установ – обмінникам заборонили розміщувати на вулицях дані про курси валют.

У Кабінеті міністрів прогнозували, що на початку 2023 року курс долара в нашій країні становитиме 42 гривні. В уряді також спрогнозували, що наприкінці майбутнього року американська валюта може коштувати 50 гривень.

Заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук наголосив, що основною передумовою для повернення до плаваючого валютного курсу є збалансування стану валютного ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: