Заступник голови правління "Укренерго" звільнився через недостатню зарплату / REUTERS

Заступник голови правління оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії НЕК "Укренерго" Андрій Немировський звільнився з компанії через зниження зарплат.

Читайте такожКабмін скасував обмеження зарплат у 47 тисяч гривень для керівництва держбанків

Про це він написавши на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Якщо кому цікаво, то я прийняв рішення піти з "Укренерго", і вчора був мій останній робочий день на посаді заступника голови правління НЕК" Укренерго", - повідомив він.

За словами Немировського, його рішення пов'язане виключно зі зниженням його заробітної плати в компанії, яке відбулося відповідно до Закону України "Про держбюджет на 2020 рік".

"Моє рішення залишити посаду жодним чином не викликане будь-якою внутрішньою ситуацією або тиском всередині компанії. Єдина причина - це зниження моєї заробітної плати відповідно до вимог квітневих змін до ЗУ "Про держбюджет 2020", - написав він.

Заступник голови правління додав, що ніяких інших доходів за час роботи в "Укренерго", крім заробітної плати, у нього не було, тому й "подушки безпеки", яка тримала б надалі, немає.

Що цьому передувало

  • 13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.
  • Законом передбачено створення Фонду боротьби з коронавірусом у розмірі 64,7 мільярда гривень. Кошти будуть виділені на додаткові виплати медпрацівникам, підвищення їх зарплат до 300%, придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, ліків, які використовуються в лікуванні хворих COVID-19.
  • Кабінет міністрів з квітня і до кінця карантину обмежив сумою в 47 тисяч гривень рівень зарплат керівництва державних компаній та винагород членів наглядових рад.