Реєстр має підвищити конкуренцію / фото pixabay.com

Фонд гарантування вкладів фізосіб спільно з ProZorro. Продажі відкрили для публічного доступу Реєстр активів неплатоспроможних банків.

«Фонд гарантування вкладів фізичних осіб спільно з проектним офісом ProZorro. Продажі відкрили для публічного доступу Реєстр активів неплатоспроможних банків», — сказано в повідомленні ProZorro.Продажі.

Читайте такожМінекономіки хоче змінити Prozorro: деталі

Відео дня

Що зміниться

Відзначається, що тепер і майданчики, і покупці знають, які ще лоти існують у банків на стадії ліквідації, а які саме будуть виставлені найближчим часом. Це може значно полегшити роботу покупців і підвищить рівень конкуренції та долю успішних аукціонів.

У реєстрі можна подивитися статус всіх активів, які будуть виставлені на продаж найближчим часом, в тому числі права вимоги за кредитами, майно тощо.

«Крім того, ця інформація дає можливість потенційним покупцям ознайомитися з активами ще до того, як лот потрапить в мережі торговельного майданчика і його виставлять на аукціон», — сказано в повідомленні.

Як зазначили в ProZorro. Продажі, реєстр потрібен тим, хто досі не розрахувався за кредитом. З появою реєстру позичальники будуть знати кінцеву дату реалізації свого боргу і зможуть звернутися до Фонду з тим, щоб його погасити, або домовитися про реструктуризацію заборгованості.

ProZorro: хронологія подій

Система Prozorro була створена у 2015 році, з 1 серпня 2016 року була поширена в Україні на всіх державних замовників при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тисяч гривень та послуг - понад 1,5 мільйона гривень.

Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія коштів досягається внаслідок конкуренції за ринковим принципом.

У травні 2020 року була запущена програма пошуку вразливості системи електронних публічних закупівель Prozorro.

У липні 2020 року білі хакери виявили 53 уразливості в системі публічних закупівель Prozorro за перший місяць дії програми пошуку вразливостей Prozorro Bug Bounty.