Ріші Сунак підтримав ідею / фото president.gov.ua

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підтримує плани щодо надсилання Україні мільярдів фунтів стерлінгів у вигляді відсотків від заморожених російських активів, пише The Sunday Times.

При цьому він також заявив, що хоче бути "сміливішим" у захопленні самих активів. За його словами, це - гідна данина пам'яті лідеру російської опозиції Олексію Навальному, який помер "за загадкових обставин" у російській колонії.

"Ми повинні бути сміливішими в нашій військовій підтримці - надаючи Україні більше зброї дальньої дії, більше дронів і більше боєприпасів. Ми маємо бути сміливішими, завдаючи ударів по російській військовій економіці. І ми маємо бути сміливішими, захоплюючи сотні мільярдів заморожених російських активів", - зазначив британський прем'єр.

Відео дня

Сунак закликав США продовжувати підтримувати Україну, яку роздирає війна.

"Ми ніколи не повинні недооцінювати те, що Америка зробила для України та євроатлантичної безпеки. Я закликаю їх продовжувати цю підтримку, і я впевнений, що вони це зроблять... Путінська Росія продовжує становити найбільшу загрозу глобальній безпеці", - упевнений Сунак.

В останні тижні представники міністерства закордонних справ провели зустрічі, щоб обговорити законні шляхи конфіскації резервів російського центрального банку, які були "знерухомлені" на Заході з лютого 2022 року.

Допомога Британії - актуальне

Нагадаємо, днями повідомлялося, що Британія оголосила про впровадження понад 50 нових санкцій до другої річниці незаконного вторгнення Росії в Україну.

Повідомлялося, що нові обмеження стосуються постачальників зброї РФ, зокрема, боєприпасів, систем залпового вогню, ракет. Також санкції спрямовані на ключові джерела російських доходів, обмежуючи торгівлю металами, діамантами та енергоносіями.

Вас також можуть зацікавити новини: