Збільшаться виплати по безробіттю, виплати по вагітності та пологах, виплати одиноким матерям / фото УНІАН Володимир Гонтар

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль проанонсував збільшення прожиткового мінімуму в Україні з 1 липня.

Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожЗ 1 липня в Україні підвищать прожитковий мінімум: як зміняться виплати по безробіттю

Відео дня

«З 1 липня відбудеться чергове збільшення прожиткового мінімуму, до якого прив'язано багато виплат. Тобто, збільшаться виплати по безробіттю, виплати по вагітності та пологах, виплати одиноким матерям», - сказав він.

Прожитковий мінімум в Україні

З 1 грудня 2020 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб - з 2 тис.197 грн до 2 тис. 270 грн.

З липня по кінець листопада 2021 року він має зрости до 2 тис.

Прожитковий мінімум з 1 липня для працездатних українців складе 2 тис.379 грн; для дітей у віці до 6 років – 2 тис. 13 грн; для дітей у віці від 6 до 18 років – 2 тис. 510 грн; для громадян, які втратили працездатність – 1 тис. 854 грн.

Без змін залишається прожитковий мінімум для працездатних осіб, який застосовується для визначення базового розміру окладу судді та працівників держорганів-2 тис. Також на рівні 1,6 тис.грн залишається прожитковий мінімум для працездатних осіб, який застосовується для визначення окладу прокурора окружної прокуратури.