В МОЗ розповіли, коли лікарні отримають гроші для надбавки медикам / УНИАН

Медичні працівники, які лікують хворих на COVID-19 і ще не отримали надбавки, отримають її найближчим часом. Для повного перерахунку коштів медзакладам України потрібно, щоб було укладено договори між НСЗУ і всіма медустановами.

Читайте такожУ Києві підтвердилось ще 59 випадків COVID-19

Як повідомляє ТСН, таку заяву зробив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відео дня

"Зараз НСЗУ продовжує укладати договори з нашими закладами, по деяких вже пішли кошти, щоб наші медпрацівники отримали підвищену заробітну плату. Ми вважаємо, що цього тижня всі без виключення договори будуть укладені і всі кошти будуть перераховані безпосередньо медичним закладам. Принаймні, те завдання і така вимога є до НСЗУ, щоб вони максимально пришвидшили цей процес і ми наздогнали те, що в нас вийшла затримка", - прокоментував він. 

Крім того, Степанов прокоментував ситуацію із недофінансуванням у Чернівецькій області. За його словами, в регіоні дійсно виникла нестача фінансів і 14 травня ОДА 14 травня звернулася із цими складнощами у МОЗ. Як стверджує міністр, наразі цю проблему вирішено, кошти для виплати надвакок медикам буде перераховано у понеділок, 18 травня.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

6 травня на засіданні уряду у відповідь на звинувачення в тому, що багато медпрацівників не отримали обіцяні владою доплати, Степанов заявив, що проблема виникла через дії обласної влади.

Читайте також: