У Мінсоцполітики розповіли, чи будуть скорочувати субсидії у 2024 році / фото УНІАН

У 2024 році не передбачається скорочення розміру субсидій, а в державному бюджеті заплановано навіть більше видатків на ці виплати. Про це в ефірі телемарафону розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

"Точно не передбачається скорочення розміру субсидій. Не передбачається скорочення фінансування субсидій, навпаки, на 2024 рік у нас передбачено збільшення видатків на житлово-комунальні субсидії в державному бюджеті", – сказала вона.

Марчак зазначила, що субсидія – це найбільш "живий" інструмент соціальної підтримки, який дуже жваво реагує на зміну всіх показників, в тому числі зростання соціальних виплат.

Відео дня

"Після зростання соціальних виплат збільшиться розмір доходів громадян. І, відповідно, якщо не буде зміни по тарифах, це може означати, що родина має більше власних доходів, а формула надання субсидій розраховується таким чином, щоб не більше 15% доходів витрачалося на житлово-комунальні послуги", – додала заступниця міністра.

Але одночасно так само субсидія реагує і на зміну у тарифах, зазначила перша заступниця міністра, і при будь-яких змінах доходів чи витрат родини на ЖКП субсидія перераховується для того, щоб адекватно допомагати родині  покривати видатки на оплату комуналки.

Соціальні виплати в Україні

Раніше УНІАН писав, як зміняться розміри пенсій у 2024 році.

З 1 січня 2024 року в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати – до 7100 грн, наступне підвищення мінімалки заплановане у квітні – до 8000 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: