Третину грошових переказів з України цього року відправили до Росії / фото УНІАН

За попередніми оцінками Національного банку України, в січні-вересні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами в Україну з-за кордону становить 8,481 мільярда доларів в еквіваленті, що в 14,7 раза перевищує обсяг переказів з України (575 мільйонів доларів в еквіваленті).

Читайте такожУкраїнцям стали частіше пропонувати роботу за кордоном-Opendatabot

Про це передає прес-служба НБУ в Facebook.

Відео дня

Зазначається, що з використанням систем переказу коштів (без урахування переказів, здійснених на банківські рахунки, через карткові платіжні системи або через поштові відділення, а також неформальними каналами) протягом 9 місяців 2020 року в Україну було відправлено 1,943 мільярда доларів в еквіваленті або більше п'ятої частини від усіх надходжень. Це на 16% більше, ніж за 9 місяців 2019 року. Середня сума одного переказу в Україну теж зросла - з 364 до 390 доларів (на 7%).

фото facebook / NationalBankOfUkraine

З України таким чином було відправлено 387 мільйонів доларів в еквіваленті. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року сума зросла на 41%. При цьому на 33% збільшилася сума одного переказу з України, склавши 510 доларів у порівнянні з 383 доларів за 9 місяців минулого року.

Найпопулярніші "коридори" переказів 

  • В Україну найбільше коштів надійшло з США, Італії, Ізраїлю, РФ, Німеччини;
  • з України найбільше коштів відправлено в РФ, Грузію, Азербайджан, Туреччину, Польщу", - сказано в повідомленні.

Крім того, за даними НБУ, збільшився та обсяг переказів через системи переказу коштів у межах України. Зокрема, за 9 місяців поточного року громадяни перевели в межах країни 178,5 мільярда гривень або 6,75 мільярда доларів в еквіваленті - це майже на третину більше (на 27%), ніж за аналогічний період минулого року.

Що цьому передувало

Грошові перекази трудових мігрантів в Україну у січні-серпні 2020 року становили 7,168 мільярда доларів, що на 6,4% менше показника за аналогічний період минулого року.