Ілюстрація REUTERS

Меморандум про нову програму співпраці України з Міжнародним валютним фондом фактично унеможливлює виконання доопрацьованої програми діяльності Кабінету міністрів.

Читайте такожПрем'єр розповів про особливості нової програми співпраці з МВФ

Про це під час розгляду документа в сесійній залі парламенту заявив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Відео дня

"Меморандум містить обмеження як монетарного, так і фіскального характеру, обмеження на зниження податкового навантаження для бізнесу, обмеження на введення спеціальних економічних зон, запровадження індустріальних парків. І фактично унеможливлює виконання цієї програми", - сказав він.

При цьому Наталуха зазначив, що у програмі діяльності уряду присутній економічний націоналізм, що імпонує йому і більшої частини профільного комітету, який, втім, на своєму вчорашньому засіданні не висловив підтримки єдиному документу й рекомендував парламенту самостійно визначитися щодо голосування.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня Верховна Рада відправила програму діяльності уряду на доопрацювання. Перший варіант програми народні депутати розкритикували та порівняли з рефератом. Без затвердження програми діяльності Кабінету міністрів не буде річного імунітету.

12 червня Кабмін затвердив доопрацьовану програму діяльності й направив її на розгляд народним депутатам.