Аналітик спрогнозував курс долара / ілюстрація REUTERS

Наступного тижня курс долара наблизиться до позначки 27,5 гривень. На думку аналітиків, пов'язано це з тим, що у кінці року ринок насичується валютою.

Своїм прогнозом поділився аналітик міжнародної фінансової компанії "Альпарі" Олег Алексєєв, пише "РБК-Україна".

"З наступного тижня ринок буде впевнено йти до позначки 27,5 гривні за долар. Такі котирування будуть пов'язані з тим, що виплачуються зарплати перед Новим роком, і, швидше за все, люди почнуть міняти долар на гривню, оскільки свята вже не за горами, та й ринок в свою чергу буде насичуватися валютою", – заявив він.

Відео дня

Алексєєв упевнений, що найближчим часом курс, швидше за все, буде коливатися в діапазоні 27,2-27,3 гривні за долар. До зміщення долара до його максимального осіннього піку – 27,4 гривні може призвести поява енергоімпортерів на ринку.

Читайте такожКурс гривні пройшов пік осіннього послаблення - аналітикиАналітик нагадав, що офіційний курс на п'ятницю, 17 грудня, був встановлений Нацбанком на тому ж рівні, що і в четвер – 27,19 гривні за Долар, а ось євро подорожчав на 23 копійки – до 30,84 гривні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України на понеділок, 20 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,25 грн/дол., тобто гривня ослабла на 6 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Вас також можуть зацікавити новини: