Найбільший оператор українського ринку лізингових послуг «Лізингова компанія «Укртранслізинг» збільшила статутний капітал «Керченського стрілкового заводу» шляхом внесення частини акцій підприємства «Керченський металургійний комбінат».

Як повідомили УНІАН в «Укртранслізингу», згідно з рішенням Наглядової ради «Укртранслізингу», прийнятому 7 вересня 2012 року, в статутний капітал стрілкового заводу були внесені 19273427 акцій на суму 13,041 млн грн, що становить 17,72% статутного капіталу меткомбінату.

Пакет акцій перейшов до статутного капіталу підприємства 4 жовтня.

Відео дня

Крім того, в «Укртранслізингу» повідомили, що обсяг інвестицій у розвиток і модернізацію Керченського стрілкового заводу в I півріччі 2012 року становив 4,2 млн грн, а за підсумками 2011 року - понад 17 млн ​​грн.

«Одними з основних споживачів продукції підприємства є українські залізниці і великі промислові підприємства, в основному, металургійні заводи і ГЗК. При цьому стратегія розвитку підприємства передбачає активне розширення ринків збуту Керченського стрілочного заводу», - йдеться в повідомленні «Укртранслізингу».

Нагадаємо, в кінці 2011 року «Укртранслізинг» вніс в статутний капітал «Керченський стрілочний завод» 18024096 акцій «Керченського металургійного комбінату» на суму 12,557 млн грн, що становить 16,57% його статутного капіталу.

Довідка УНІАН. ПАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг» - найбільший оператор українського ринку лізингових послуг. Спеціалізацією компанії є лізинг залізничної, авіаційної та сільськогосподарської техніки. Основними акціонерами компанії є: ТОВ «Лемтранс» - 49,9584% акцій, Фонд державного майна України - 44,36% акцій, корпорація «Міжрегіональний Промисловий Союз» - 2,3267% акцій, а також фізичні особи.

За підсумками 2011 року «Укртранслізинг» збільшив чистий прибуток на 34,5% в порівнянні з 2010 роком - до 27 млн ​​грн.

ТОВ «Керченський стрілковий завод» - підприємство з повним виробничим циклом, що спеціалізується на випуску сучасних конструкцій верхньої будови колії (стрілкові переведення) і ливарної продукції (в тому числі вагонне литво). 100% статутного капіталу ТОВ «Керченський стрілочний завод» належить ПАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг». На даний час статутний капітал ТОВ «Керченський стрілковий завод» становить понад 92 млн грн.

ПАТ «Керченський металургійний комбінат» - виробничий комплекс, що спеціалізується на випуску сталевого емальованого посуду, трафаретної декалькоманії, а також пластмасових і гумотехнічних виробів для потреб залізничного транспорту.