Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло Fintest Trading Co Limited (Кіпр), холдинговій компанії групи «Донецьксталь», довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті на рівні «B», сказано в повідомленні рейтингового агентства.

Згідно з повідомленням, прогноз за рейтингами "стабільний".

Також вказується, що Fitch присвоїло компанії довгостроковий національний рейтинг «AA (ukr)" зі "стабільним" прогнозом.

Відео дня

Рейтингове агентство зазначає, що рейтинги Fintest не стримуються стелею України, тому в разі підвищення стелі країни не відбудеться автоматичне підвищення РДЕ компанії.

«Стабільний» прогноз підкріплюється очікуваннями агентства, що Fintest матиме позитивний вільний грошовий потік у середньостроковій перспективі.

Фактори, що стримують рейтинги компанії, включають обмежену географічну диверсифікацію, оскільки її операційні активи розташовані в Україні. На думку Fitch, це передбачає політичні, ділові та регулятивні ризики вище середнього рівня. Концентрація видобутку вугілля у компанії на одному вугільному родовищі робить її схильною до додаткових операційних ризиків. Fintest експлуатує два незалежно працюючі шахтні стовбури, що згладжує ризик повного припинення видобутку вугілля в разі технічних аварій.

Згідно з очікуваннями Fitch за базовим сценарієм, компанія матиме маржу EBITDAR в 14% в 2012 р., 16% в 2013 р. і 17% в 2014 р. (2011 р.: 19,7%). Зниження прибутковості в 2012 р. пояснюється несприятливою ціновою динамікою для гірничодобувних компаній.

Поточна позиція ліквідності у компанії розглядається Fitch як прийнятна. «Водночас піковий рівень погашень боргу в 2014 р. у розмірі більше 450 млн дол. не буде покриватися очікуваним вільним грошовим потоком компанії у 80 млн дол. Як наслідок, буде потрібне рефінансування», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. «Донецьксталь» - металургійний завод, який разом з десятком інших структур входить до групи «Донецьксталь». Крім металопродукції, група виробляє кокс, залізорудний концентрат і агломерат. Завод контролюється структурами бізнесмена Віктора Нусенкіса.

«Донецьксталь» в січні-червні 2012 року скоротила чистий прибуток до 555,3 млн грн c 872,1 млн грн за аналогічний період 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Донецьксталь» реструктуризувала 820 млн доларів боргу