Ілюстрація REUTERS

Україна може розраховувати на введення нових жорсткіших санкцій з боку ЄС проти Росії через незаконні "вибори" на окупованій території Донбасу, які відбулися 11 листопада.

Читайте такожУ Держдепі розповіли про підготовку "більш драконівського" етапу санкцій проти Росії

Про це журналістам сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клипмуш-Цинцадзе.

Відео дня

"Я рада, що наші колеги з ЄС ставлять це на порядок денний (організацію Росією "виборів" на окупованій території - УНІАН). Я сподіваюся, що така поведінка Росії отримає загальне жорстке засудження. Я переконана, що, по-перше, це знімає питання про те, щоб якимось чином пом'якшити санкції проти РФ, як окремі політики в країнах-членах ЄС дозволяли собі говорити. І я переконана, що ми можемо розраховувати на жорсткіші санкції з боку Європейського Союзу до Російської Федерації", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, Рада Європейського Союзу на засіданні 19 листопада обговорить ситуацію на Донбасі і в Азовському морі, зокрема, питання нещодавно проведених виборів в ОРДЛО.

У НАТО заявили, що так звані "вибори", які відбулися 11 листопада в угрупованнях "ДНР" і "ЛНР", є частиною гібридної війни Кремля проти України.

В ОБСЄ вважають, що "вибори" на території ОРДЛО не відповідають Мінським домовленостями.