Менеджмент ВДНГ відзвітував про свої досягнення / фото УНІАН

Дотримуючись наведеної інформації, у 2018 році на своїй території Експоцентр прийняв 292 івентів, що в 2,5 рази більше у порівнянні з показниками 2017 року. Про розвиток майданчика свідчать і якісні показники. Більшість організаторів залишилися настільки задоволені локацією, що продовжили контракти з ВДНГ і на 2019 рік. Серед них: Atlas Weekend, Food & Wine Festival тощо.

З довгостроковими планами зайшли кілька нових показових для ринку партнерів (зокрема, «Кураж Базар» і Made in Ukraine).

false

Серед заходів, що регулярно відбуваються на ВДНГ, найбільше було виставок (20 івентів) та фестивалів (24 івенти).

Відео дня

Така кількість різнопланових подій вплинула і на відвідуваність Експоцентру.

false

За 2018 рік ВДНГ відвідало понад 3 млн осіб, що на 67% вище показників 2017 року і в 6 разів більше в порівнянні з кількістю відвідувачів у знаковому для ВДНГ 2015 році. (Саме в 2015 році в Експоцентрі розпочалися перші зміни за підтримки апарату Президента України, метою яких став розвиток локації як культурно-інноваційного парку.)

Одноденний рекорд відвідуваності Експоцентру також було зафіксовано у 2018 році.

За один день фестивалю Atlas Weekend ВДНГ відвідало понад 154 тисячі осіб.

false

Покращилися й економічні показники. У порівнянні з 2017 роком операційний прибуток ВДНГ збільшився на 40%, а з моменту перших перетворень новим менеджментом у 2015 році — в 6,5 разів. Такий приріст дозволив команді Експоцентру значно скоротити боргові зобов'язання (вдвічі), накопичені з 2011 по 2014 роки, в т.ч. і перед державним бюджетом. Що стосується сплати податків, сумарно в 2018 році в українську казну ВДНГ перерахував 19 млн грн, що на 76% більше, ніж у 2017 році та в 3,5 рази більше, ніж на три роки раніше.

Значних успіхів нова команда досягла і в сфері ефективності праці. За рік кількість постійно зайнятих людей на ВДНГ скоротили на 19 осіб (до 156 чоловік), а продуктивність праці при цьому збільшилася майже вдвічі у порівнянні з 2017 роком і в 3,5 рази в порівнянні з 2015 роком.

Серед інших досягнень і нововведень за 2018 рік можна виділити:

– Запуск велоінфраструктури (5 Га)

– Старт розробки проекту ландшафтного парку

– Ремонт електромереж

– Більше 4000 м² відновлювальних посадок зелених насаджень

– Збирання 770 тонн снігу на рік

– Ремонт 7 павільйонів, реставрація 3 басейнів, утилізація розваленої теплиці і силосної вежі та інші роботи з облаштування території

– Запуск арт-резиденції Carbon

– Запуск льодової арени для хокею та фігурного катання

Нагадаємо, відродження і розвиток ВДНГ здійснюється новою командою менеджменту відповідно до затвердженої Концепції розвитку на 40 років за підтримки Державного управління справами Президента України.

Всі звіти про виконану роботу керівництво ВДНГ публікує на офіційному сайті vdng.ua.